O kompaniji OGM

Naša priča

OGM je konsultantska kompanija koja predstavlja nezamenljiv resurs za preduzeća koje žele da se prilagode promenama. Radimo projekte koji našim klijentima donose realizaciju konkretnog biznis projekta, u toku čije implementacije klijent stiče određeno znanje i iskustvo. Ljudi koji rade za OGM su iskusni, ciljno motivisani, biznis orijentisani koji za rešavanje problema naših klijenata mogu dati snažan podsticaj u pravom smeru za kratko vreme. Fokus nam je uvek i isključivo na suštini i ostvarenju rezultata.

Osnivač i vlasnik konsultantske kompanije OGM je Aleksandra Vuksanović-Kurtović. Čitavu svoju dvadesetogodišnju radnu karijeru Aleksandra je  provela na rukovodećim pozicijama u IT industriji.

Zahvaljujući svojoj ambiciji bila je vođa i mentor generacijama mlađih kolega koje su profesionalno odrastale u timovima koje je vodila. Za to vreme akumulirala je ogromno iskustvo. Stekla je znanja koja može da ponudi tržištu kao jedinstveni “know-how” koncept za kompanije koje žele da razvijaju svoje poslovanje.

Aleksandra konstantno radi na svom ličnom I profesionalnom razvoju. Polja njene lične ekspertize su organizacija kompanija, organizacija timova, postavljanje biznis strategije, razvoj članova tima i razvoj partnerske mreže.

Šta mi možemo da uradimo za Vas?

Imamo ogromno iskustvo u raznim strateškim projektima u cilju daljeg razvoja uspešnog privatnog biznisa. Znamo kako da edukujemo juniore na menadžerskim pozicijama i da vam pomognemo u njihovom setovanju na novu poziciju. Organizovaćemo vašu Startup kompaniju tako da bude spremna za sledeći krug investicija.

Vlasnik ste kompanije koja se razvila do određenog nivoa i resursi vam nisu u deficitu?

Vaša kompanija je uspešna. Međutim, nastao je zastoj u rastu jer ste došli do tačke koja za vas predstavlja ulazak u nepoznato. Imate potrebu za ličnom nadogradnjom, ali Vam trebaju konkretne oblasti znanja, treba Vam usavršavanje u relativno kratkom roku, treba Vam suština napretka. Mi možemo da budemo Vaš lični savetnik, koji dolazi iz većeg biznisa i od koga možete da naučite “tips and tricks” korporativnog poslovanja.

Unapredili ste pojedinca i postavili ga na menadžersku poziciju? Teško se snalazi u novoj ulozi?

Od momenta kada Vaša kompanija unapredi pojedinca i postavi ga na menadžersku poziciju ta osoba je uglavnom prepuštena sama sebi. Retko kada ta osoba uspe sama da se snađe na novoj poziciji. Njihovi nadredjeni često ne znaju baš tačno, kako i čemu sve treba da ih nauče. Kada unapredite pojedinca i postavite ga na menadžersku poziciju, njemu u prvih par meseci na novoj poziciji svakodnevno trebaju nove veštine i znanja. Mi znamo kako da edukujemo i setujemo juniore na menadžerske pozicije.

Došli ste do trenutka kada treba skockati Vaš Startup za novi krug investicija. Pomoći ćemo Vam da uredite organizaciju  tako da bude atraktivna za investitore.

Kada ste ga pokrenuli, Vaš Startup je raspolagao resursima koji su zadovoljavali potrebe projekta i potrebe članova tima. Vreme prolazi a potrebe za novim resursima rastu. Voleli bi da privučete nove investitore. Da bi Vaša Startup kompanija bila privlačna investicija, mora da bude dobro uređena. Ni jedan investitor ne želi da investira novac i vreme u kompaniju koja nije funkcionalno organizovana.

Potreban Vam je savet?

Imate pitanja za nas? Niste sigurni kako tačno možemo da Vam pomognemo? Želite da zakažete sastanak? Tu smo da odgovorimo na svako Vaše pitanje.